ANP
NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: Twee steden in de Donbas uitgelicht en Utrechts kinderziekenhuis vangt Oekraïense patiëntjes op

Opnieuw veel aandacht voor de oorlog in Oekraïne, afgelopen week in Het Oog. Met Oost-Europa-verslaggever Michiel Driebergen bespraken we twee steden in de Donbas: Slovjansk en Kramatorsk. Ook vertelt Medisch Directeur Rob Pieters van het Utrechtse kinderziekenhuis Prinses Maxima Centrum over de opvang van 52 Oekraïense kinderen met kanker. Vanwege de oorlog worden ze in Utrecht behandeld.

Verder hebben we het over een massamoord in de Tweede Wereldoorlog. In 1940 werden duizenden Polen door Russische militairen vermoord. De Poolse president Duda wil deze zaak nu voor een strafhof brengen. De Poolse cultuurhistoricus Iwona Gusc vertelt over deze open wond in de Poolse geschiedenis.

Ten slotte spraken we met Carmien Michels. Ze won vorige week de BNG Bank Literatuurprijs, voor Nederlandstalige schrijvers onder de 40 jaar. Die won ze voor haar bundel 'Vaders die Rouwen'.

Deze aflevering van het Beste Uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl