Een Boeing 787 van TUI
NOS NieuwsAangepast

Alle passagiers gestrande TUI-vlucht ondergebracht op Curaçao

Een TUI-vliegtuig dat onderweg was van Bonaire naar Amsterdam heeft vannacht een voorzorgslanding gemaakt op Curaçao. De landing van de Boeing 787, die eerder in de Dominicaanse Republiek was geweest, verliep zonder problemen, maar het duurde een tijd voordat TUI alle passagiers op het eiland had ondergebracht.

De problemen ontstonden toen er nadat het vliegtuig was opgestegen van Bonaire een harde knal klonk, waardoor een barst in een van de ruiten van de cockpit ontstond. Doorvliegen vond de bemanning niet verantwoord. "Met een barst in de ruit de oceaan over, dat doe je liever niet. Dus heeft de piloot een voorzorgslanding gemaakt op Curaçao", zegt Petra Kok van TUI Nederland.

De landing zelf verliep probleemloos. Het duurde alleen een uur of twee voordat de passagiers van boord konden omdat het vliegveld midden in de nacht gesloten was en er eerst een aantal douaniers moest worden opgetrommeld.

Als een gek aan het bellen

Het lukte de reisorganisatie vrij snel om 200 van de 300 passagiers aan boord onderdak te bieden. Maar de laatste honderd zaten een paar uur noodgedwongen vast op het vliegveld van Willemstad. "Het is ontzettend druk op Curaçao. Het is Pasen. We zijn als een gek aan het bellen geweest, maar hotels zitten bijna allemaal vol", aldus Kok.

Passagier Tom Decabooter zegt dat hij meer dan zes uur niets hoorde van TUI. Volgens een andere passagier werd wel een poging gedaan om mensen onder te brengen in een opvanghuis van het Rode Kruis, maar weigerden passagiers dat.

Uiteindelijk lukte het TUI vanmiddag om ook de laatste honderd mensen in een hotel te boeken. De passagiers vertrekken morgenavond lokale tijd naar Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl