Kim Clijsters in een van haar laatste nederlagen op het Indian Wells-toernooi in 2021
NOS Sport

Viervoudig grandslamwinnaar Clijsters stopt voor derde keer na mislukte 'Kimback'

Tennisster Kim Clijsters heeft voor de derde keer een punt achter haar carrière gezet. De 38-jarige Belgische, die in februari 2020 haar rentree maakte op de WTA Tour na acht jaar, zegt zich te gaan richten op haar familie.

Mislukte 'Kimback'

"Ik wil jullie meedelen dat ik heb besloten niet langer mee te doen aan officiële toernooien. Ik kan niet wachten om te zien welke nieuwe avonturen op mijn pad komen", meldde Clijsters op Instagram. "Bedankt aan iedereen die me heeft gesteund in de afgelopen twee jaar."

De voormalig nummer 1 van de wereld stopte in 2007 al een keer omdat ze werd gehinderd door blessures. In 2009, inmiddels moeder van een dochter, keerde ze terug op de baan om binnen een maand meteen de US Open te winnen. Daarna hield ze het in 2012, met vier grandslamzeges op zak, voor gezien.

Clijsters met de trofee na het winnen van de Autralian Open in 2011, haar laatste van vier Grandslams

Clijsters moest haar tweede rentree aanvankelijk uitstellen wegens een knieblessure. Ook daarna kwam haar nieuwe comeback - of 'Kimback', zoals de Belgische media het noemden - door enkele blessures en de coronapandemie nooit echt van de grond.

Sinds haar terugkeer op het toernooi van Dubai in 2020 speelde ze slechts vijf wedstrijden. Die verloor ze alle vijf.

Na die nederlaag in de eerste wedstrijd in Dubai verloor ze ook meteen in Monterrey (maart 2020), de US Open (september 2020), Chicago (september 2021) en Indian Wells (oktober 2021). Op 24 november 2021 sloeg ze haar laatste balletje tijdens de exhibitiewedstrijden van de World Team Tennis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl