Pro Shots
NOS Wielrennen

Bouhanni breekt halswervel na botsing met voorbijganger in Ronde van Turkije

De Franse wielrenner Nacer Bouhanni (31) heeft de Ronde van Turkije moeten verlaten na een opmerkelijk incident. Tijdens de tweede etappe, van Selçuk naar Alaçati, botste Bouhanni op iemand die nietsvermoedend over de weg liep. Enkele renners, onder wie Bouhanni, konden die persoon niet ontwijken en gingen op hoge snelheid onderuit.

Op sociale media is een filmpje te zien van het incident. De motor die voor het peloton uit rijdt, passeert de persoon die over de weg loopt zonder verdere actie te ondernemen. Een toeschouwer langs de kant probeert de wandelaar nog weg te trekken als het peloton voorbijraast, maar enkele renners botsen vol op beide personen.

Een toeschouwer filmde de heftige botsing:

Bouhanni moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. Daar werd onder meer geconstateerd dat hij een breuk heeft opgelopen in de eerste halswervel, zo meldde zijn ploeg Arkéa Samsic. De verwachting is dat hij binnenkort voor verdere behandeling naar Frankrijk wordt overgebracht.

De Franse sprinter van Arkéa Samsic boekte in zijn carrière al heel wat zeges in grote koersen, onder meer in de Giro en Vuelta. Twee weken geleden boekte Bouhanni in de Franse eendagswielerwedstrijd La Roue Tourangelle zijn eerste zege van 2022.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl