NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: De rol van de Joodse Raad in WO II en komen Finland en Zweden in de NAVO?

Deze week spraken we over de mogelijke uitbreiding van de NAVO. Finland en Zweden onderzoeken of ze lid willen worden van het bondgenootschap. We praten daarover met NOS-Rusland-correspondent Geert Groot Koerkamp en deskundige Rob de Wijk.

Historicus Bart van der Boom deed onderzoek naar de Joodse Raad. Die is volgens hem verguisd omdat leden zouden hebben meegewerkt aan de deportaties van Joden door de Duitsers. Hij heeft echter geprobeerd om te kijken met de ogen van toen.

Ten slotte spraken we met de 91-jarige componist Theo Loevendie. Hij wilde op zijn negende een piano, maar zijn ouders hadden het niet breed en daarom kreeg hij een mondorgel. Daarna ging het snel. Deze week ging zijn nieuwe strijkkwartet in première.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl