Busongeluk ten noordoosten van Antwerpen
NOS NieuwsAangepast

Twee doden, tien zwaargewonden bij busongeluk vlak bij Antwerpen

In de buurt van Antwerpen, niet ver van de Nederlandse grens, zijn rond het middaguur twee doden gevallen bij een busongeluk. Tien mensen raakten zwaargewond, van wie vijf in kritieke toestand verkeren. De bus met Frans kenteken, van het touringcarbedrijf Blablacar, is gekanteld en versperde de weg. Inmiddels is de weg weer vrijgegeven.

De Franse buschauffeur (35) verkeerde waarschijnlijk onder invloed van drugs, melden Vlaamse media. Hij testte positief op een speekseltest. De man is gearresteerd en meegenomen voor verhoor. Zijn rijbewijs is voor 15 dagen ingenomen.

Tegen vangrail gebotst

De bus is van de weg geraakt en tegen de betonnen vangrail aan de rechterkant van de weg gebotst, heeft het Antwerpse Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Vervolgens zwenkte de bus naar links en knalde hij ook daar op de vangrail, waarna het voertuig kantelde.

Er zaten 33 mensen in de bus, die van Lille onderweg was naar Amsterdam. Het merendeel kwam uit Frankrijk, maar er waren ook passagiers uit Spanje, Canada, Mexico, Kroatië en de VS.

De snelweg E19 van Antwerpen naar Breda, waar het ongeluk gebeurde, was urenlang afgesloten.

Hulpverleners doen onderzoek op de plek van het ongeluk:

Dodelijk busongeluk In de buurt van Antwerpen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl