Konaté viert zijn goal met Virgil van Dijk

Liverpool dankzij zege op Benfica dicht bij halve finales Champions League

Liverpool heeft een 3-1 overwinning geboekt op Benfica in de kwartfinales van de Champions League. Met de return in Engeland nog in het vooruitzicht heeft de ploeg van aanvoerder Virgil van Dijk de beste papieren om de halve finales te bereiken.

Liverpool domineerde de eerste helft en het was aan Benfica-doelman Odisseas Vlachodimos te danken dat het bij rust 'slechts' 2-0 stond voor de Engelsen. De Griekse keeper wist de thuisploeg meerdere malen te behoeden voor een tegendoelpunt.

Toch lukte het hem niet om alle doelpogingen van de nummer twee van de Premier League uit het doel te houden. Na zeventien minuten kon Ibrahima Konaté ongehinderd raak koppen en even later werd Sadio Mané geen strobreed in de weg gelegd toen hij opdook voor het doel en de bal eenvoudig binnentikte.

Op slag van rust kreeg Benfica nog wel een grote kans op de aansluitingstreffer. Rafa Silva zette een sprint in richting Liverpool-doelman Alisson, maar de middenvelder wist de bal niet tussen de palen te krijgen.

Benfica krijgt vleugels

Enkele minuten na rust was het wel raak voor Benfica en daarbij kreeg de Portugese ploeg wat hulp van Konaté, de maker van de 1-0. De verdediger liet de bal onder zijn voeten doorglippen. Achter hem stond Darwin Núnez klaar om te profiteren van die fout. De Uruguayaan kon de bal vervolgens voorbij Alisson schuiven.

Darwin Núnez

Het doelpunt van Núnez gaf Benfica vleugels en de thuisploeg nam het initiatief in de wedstrijd over. De gelijkmaker hing in de lucht, maar onder andere Everton kon het doelman Alisson niet moeilijk genoeg maken.

Liverpool creëerde in de tweede helft niet veel kansen meer. Toch was het in de slotfase nog een keer raak voor de bezoekers. Luis Díaz, die voor het eerst een basisplaats kreeg in een Champions League-wedstrijd van Liverpool, zette de treffer op zijn naam.

De return is op woensdag 13 april en de winnaar over deze twee wedstrijden treft in de halve finales de winnaar uit de kwartfinale tussen Villarreal en Bayern München.