NOS Sport

Eerste toernooizege Kupcho is meteen een major en levert haar een nat pak op

Eerste toernooizege Kupcho is meteen een major en levert een nat pak op

De Amerikaanse golfster Jennifer Kupcho heeft voor het eerst een toernooizege op het hoogste niveau behaald. En die eerste titel was ook gelijk een major. Met een totaal van -14 hield de 24-jarige Kupcho op het Chevron Championship haar gelouterde landgenote Jessica Korda twee slagen achter zich.

Kupcho begon met een marge van liefst zes slagen aan de slotronde op Mission Hills in de Californische woestijn. Die laatste ronde verliep ronduit matig met zeven bogeys en vijf birdies. Maar het was meer dan voldoende om Korda voor te blijven. Het leverde Kupcho een cheque op van 750.000 dollar.

Kupcho boekte haar laatste toernooizege drie jaar geleden als amateur. In 2019 werd ze prof, maar haar echte doorbraak op het hoogste niveau liet lang op zich wachten. En dat leidde tot twijfels, gaf de voormalige nummer 1 van de wereldranglijst bij de amateurs toe na haar zege op Mission Hills.

Jennifer Kupcho toont de beker in een badjas, die nodig was na haar overwinningssprong in de vijver

"Ik zat er al een paar keer dichtbij", zei Kupcho. "Dat was soms heel frustrerend, maar hier ben ik dan. Dit is echt heel opwindend."

Duik in Poppie's Pond

De traditie is dat de winnaar van het toernooi in Rancho Mirage een duik neemt in Poppie's Pond, een grote vijver op het terrein. Dat deed Kupcho dan ook, samen met haar man en caddie. Het was meteen de laatste keer dat de winnaar een nat pak haalt, want het Chevron Championship verhuist volgend jaar naar Houston.

"Om een major te winnen is al heel speciaal, en nu ben ik ook de laatste persoon die in Poppie's Pond is gesprongen. Het is surrealistisch", aldus Kupcho.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl