NOS Sport

Ruud verrast in Miami en schakelt ATP Finals-winnaar Zverev uit

Ruud schakelt Zverev uit en bereikt halve finales in Miami

Casper Ruud heeft voor een grote verrassing gezorgd door Alexander Zverev te verslaan in de kwartfinales van het masterstoernooi in Miami. De Noorse nummer acht van de wereld was in drie sets te sterk voor Zverev, de Duitse mondiale nummer vier: 6-3, 1-6, 6-3.

Het was voor de 23-jarige Ruud zijn grootste overwinning in zijn carrière. Hij speelde twee keer eerder tegen Zverev, maar wist in die wedstrijden niet één set te winnen. Zverev won in november de ATP Finals, het prestigieuze eindejaarstoernooi en werd in augustus olympisch kampioen op de tennisbaan in Peking.

"Ik voel me best wel goed", vertelde Ruud na zijn overwinning. "Het was een spannende avond en mijn grootste overwinning tot nu toe. Dit is nu de vierde keer dat ik een halve finale bereik van een masterstoernooi. Bovendien de eerste keer op een hardcourtbaan, dus dat maakt het wel extra speciaal voor me."

Ruud speelt in de halve finales tegen Francisco Cerundolo, de Argentijnse nummer 103 van de wereld. "Laten we kijken of ik mijn ervaring van de drie vorige halve finales kan gebruiken", aldus Ruud, die nog niet eerder een finale speelde op een masterstoernooi. "Hopelijk brengt de vierde keer geluk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl