Wereldwijd hebben groepen christenen vergeefs gewacht op het vergaan van de wereld. De Amerikaanse dominee Harold Camping had voorspeld dat overal ter wereld om 18.00 uur plaatselijke tijd de apocalyps zou beginnen, te herkennen aan aardbevingen en overstromingen.

Camping baseerde zijn voorspelling op "indirecte boodschappen" in de Bijbel. Zijn radiozender Family Radio had een wereldwijde reclamecampagne aan de voorspelling gekoppeld. Op Nederlandse treinstations hingen wekenlang posters.

Maar het voorspelde Einde der Tijden bleef dus uit. Apocalyps Now werd Apocalyps Not. Kort na zessen in Nieuw-Zeeland, waar het allemaal zou moeten beginnen, verschenen de eerste twitterberichten al. "Harold Campings 21 mei-voorspelling komt niet uit, geen aardbeving in Nieuw-Zeeland", luidde een tweet. "Het is al na zessen in Nieuw-Zeeland en de wereld is nog niet ten einde gekomen", luidde een andere.

Sinterklaas

Ook in Nederland werd er na zessen flink getwitterd over het niet aangebroken einde der tijden. "Moest de wereld toch nog vandaag vergaan, het was een mooie laatste dag", zei @sixandmore, verwijzend naar het mooie weer van vandaag. Een andere Nederlandse twitteraar, @aardling, liet met het oog op het naderende einde de afwas maar staan: "dat doen we morgen wel ;-))".

En Sinterklaas speelde natuurlijk ook een rol in de Nederlandse tweets over het einde der tijden: "Niet echt het einde van de wereld, maar #Bram bedankt voor de mooie jaren."

Foutieve berekeningen

Tot nu toe is er nog geen reactie van Camping. De website van Family Radio is in elk geval niet bereikbaar.

In 1994 voorspelde Camping ook het eind van de wereld. Later zei hij dat dat was gebaseerd op foutieve berekeningen.

STER reclame