AFP
NOS WielrennenAangepast

Onwel geworden Colbrelli kampte met hartritmestoornis, maar 'voelt zich oké'

Bij de Italiaan Sonny Colbrelli is een hartritmestoornis vastgesteld. De 31-jarige renner van Bahrain-Victorious zakte maandag na de eerste etappe van de Ronde van Catalonië in elkaar en moest gereanimeerd worden.

"Ons medisch team kan bevestigen dat Colbrelli aan een hartritmestoornis leed waardoor defibrillatie nodig was", aldus Bahrain-Victorious na de tweede etappe. De ploeg meldt verder dat Colbrelli donderdag verdere tests ondergaat in het ziekenhuis van Girona om de oorzaak vast te stellen.

Eerder op de dag bracht de ploeg al naar buiten dat Colbrelli "bij bewustzijn was, zich oké voelt" en contact had gehad met familie en vrienden.

Defibrillator

Colbrelli werd maandag onwel bij de finishlijn, nadat hij tweede was geworden in een sprint om de dagzege. De organisatie van de ronde meldde dat de sprinter werd getroffen door een hartstilstand en door ingrijpen van een medisch team met een defibrillator weer bijkwam. Bahrain-Victorious stelde dat tests op maandagavond echter "geen reden tot zorg gaven of tekenen van aangetaste functies".

Colbrelli sprint in eerste etappe Ronde van Catalonië en zakt daarna in elkaar

Colbrelli, die afgelopen najaar Europees kampioen op de weg werd en daarna ook Parijs-Roubaix won, liet vanuit het ziekenhuis ook zelf al van zich horen op sociale media. Zo reageerde hij op Instagram op een post van etappewinnaar Michael Matthews, die hem een snel herstel wenste.

Colbrelli stapte onlangs vanwege bronchitis af in Parijs-Nice en sloeg om die reden zaterdag de klassieker Milaan-Sanremo over.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl