Een V-22 Osprey boven Noorwegen
NOS NieuwsAangepast

Militair vliegtuig VS neergestort in Noorwegen, vier inzittenden overleden

In het noorden van Noorwegen is een Amerikaans militair vliegtuig met vier inzittenden neergestort. Het vliegtuig van de mariniers deed op dat moment mee aan een oefening van de NAVO. De inzittenden hebben het niet overleefd, meldt de lokale politie.

Volgens Noorse reddingsdiensten raakte het toestel, een V-22 Osprey, rond 18.30 uur gisteravond vermist nadat er een noodsignaal was binnengekomen. Het was eigenlijk de bedoeling dat het vliegtuig een half uur eerder al zou landen. In het gebied waren de weersomstandigheden slecht.

De hulpdiensten konden vanwege het weer vrijdagavond niet vanuit de lucht hulp bieden, maar moesten wachten tot hulpdiensten op de grond het toestel hadden bereikt.

De Osprey, een toestel van de Amerikaanse fabrikant Boeing, kent een lange geschiedenis van ongelukken en noodlandingen. Sinds het Amerikaanse leger het toestel in 2007 in gebruik nam, zijn er twaalf inzittenden omgekomen bij ongelukken. Alleen al het afgelopen jaar waren er drie incidenten met het toestel, alle drie bij bases in Japan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl