Op Nederland 1 heeft de NTR een extra Sinterklaasjournaal uitgezonden. Acteur Bram van der Vlugt maakte bekend dat het Grote Boek van Sinterklaas bij hem was bezorgd. Hij wilde het teruggeven aan Sinterklaas omdat hij vond dat hij het niet had mogen hebben.

In de uitzending werd contact gelegd met Sinterklaas in Spanje. De Sint zei dat Van der Vlugt het boek mag houden omdat het vol is en omdat de acteur hem 25 jaar lang goed heeft geholpen.

Op de laatste pagina van het boek stond een speciaal gedicht voor de acteur. Van der Vlugt greep altijd in als het ergens mis dreigde te gaan, bijvoorbeeld als de Goedheiligman ergens niet kon zijn wegens zijn drukke programma.

Opvolger van Van der Vlugt wordt Stefan de Walle, bekend van zijn rol als Kees in de tv-serie Flodder. De Walle was overigens niet in de uitzending te zien. Hij zou momenteel in Spanje zijn.

De Walle speelde vorig jaar nog met Bram van der Vlugt in het toneelstuk 'Kopenhagen' van het Nationaal Toneel. Die productie won toen de AVRO Toneel Publieksprijs.

Dordrecht

De aankondiging dat er een extra Sinterklaasjournaal zou komen met "een bijzonder en urgent nieuwsfeit", leidde gisteren tot veel beroering. Wereldwijd werd de hashtag #Sinterklaasjournaal trending topic op Twitter.

In de uitzending werd ook bekendgemaakt dat de intocht van Sinterklaas dit jaar in Dordrecht zal plaatsvinden. Als alles goed gaat, zal de Goedheiligman daar op 12 november om 12.00 uur aanmeren.

STER reclame