Hugo Metsers tijdens een première
NOS Nieuws

Oud-student doet aangifte tegen acteur Hugo Metsers

Een oud-student van Hugo Metsers heeft tegen de acteur en docent aangifte gedaan van aanranding en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat bevestigt de oud-student tegenover het ANP na berichtgeving door Shownieuws.

De Volkskrant publiceerde eind februari een artikel waarin Metsers beschuldigd wordt van machtsmisbruik. Meerdere oud-studenten van de door hem opgerichte acteursopleiding Faaam zeiden dat hij over grenzen ging en dat ze zich onveilig voelden. Zo beweerden ze onder meer dat ze bij het vak Functioneel Naakt verder moesten gaan met naaktscènes dan ze wilden.

De voormalige student die nu aangifte heeft gedaan, kreeg na de eerste berichten in de media een e-mail van Metsers. Deze was "zeer manipulatief" en bedoeld om hem te "neutraliseren", vertelde de oud-student aan Shownieuws. Hij besloot daarom naar de politie te stappen. "Zijn e-mail was voor mij de druppel. Ik wil dit onderwerp verwerken en een plekje geven. Hopelijk kan ik hem op een dag vergeven."

"Niet de bedoeling"

Metsers, die onder meer te zien was in Goede Tijden, Slechte Tijden, verklaarde eerder zich niet in de beschuldigingen te herkennen en reageerde geschrokken. Een week geleden zei hij in een verklaring het te betreuren dat hij studenten een onprettig gevoel heeft bezorgd. "Dat is nooit mijn bedoeling geweest en ik leef met hen mee. Ik respecteer ieders beleving en had gewild dat ik het destijds beter had meegekregen. Dat reken ik mezelf aan."

Vorige week werd bekend dat Metsers zijn werkzaamheden bij Faaam voorlopig heeft neergelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl