Hulpdiensten bij de plek van het schietincident in Vinkeveen
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Zes mensen opgepakt na schietpartij Vinkeveen, een zwaargewonde

De politie heeft zes mensen opgepakt na de schietpartij vanochtend op een parkeerterrein in Vinkeveen. Bij die schietpartij vielen meerdere gewonden. Eén van hen verkeert in zorgwekkende toestand.

De eerste melding van de schietpartij kwam rond 04.30 uur op het parkeerterrein van The Harbour Club en het Leonardo Hotel. Dat terrein ligt vlakbij de afslag Vinkeveen van de snelweg A2. In The Harbour Club was tot 04.00 uur vannacht een feest geweest.

Toen de politie aankwam op het parkeerterrein, bleek dat een aantal mensen gewond was geraakt. Het terrein werd afgesloten en iedereen die wegwilde gecontroleerd. Maar een aantal verdachten was al gevlucht. De politie kon ze iets noordelijker, ter hoogte van het AMC in Amsterdam, in hun auto traceren en oppakken.

Naar het ziekenhuis

In de auto zat een man die zodanig gewond was geraakt dat hij naar het ziekenhuis moest, meldt RTV Utrecht. Ook een aantal andere verdachten was gewond, laat de politie weten.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd. Ook de precieze rol en betrokkenheid van de zes verdachten is nog onduidelijk.

Advertentie via Ster.nl