NOS Nieuws

Kijken naar duttende kerkuilen: de webcams van Vogelbescherming staan weer aan

Van het leggen van eieren tot aan de uitvliegende jongen: liefhebbers van het (liefdes)leven van vogels in Nederland kunnen vanaf vandaag alles volgen. De webcamcamera's van Beleef de Lente van de Vogelbescherming staan weer aan.

Naast dat er live mee kan worden gekeken, houden de initiatiefnemers ook de meest opvallende momenten bij. Zo is te zien hoe een mannetjesmerel zich een soort hanenkam heeft aangemeten, zijn de zeearenden druk met het bouwen van hun nest en is de eerste paringspoging van de torenvalken ook al geregistreerd.

 • Vogelbescherming
  Twee kerkuilen doen een dutje
 • Vogelscherming
  De mannetjes- en vrouwtjeszeearend in hun nest
 • Vogelbescherming
  De slechtvalk in zijn nestkast op 120 meter hoogte
 • Vogelbescherming
  In het verblijf van de bosuilen is al een ei gelegd

Dit is de zestiende editie van Beleef de Lente, waar het paar- en broedseizoen van verschillende vogels online gevolgd kan worden. Vorig jaar keken 1,7 miljoen mensen mee naar het wel en wee van de verschillende vogels. Volgens Vogelbescherming Nederland keek een groot deel van die mensen iedere dag.

Veel vogelsoorten uit eerdere jaargangen keren dit jaar weer terug. De positie van de webcam bij het nest van de zeearenden is aangepast, omdat vorig jaar de lens werd ondergepoept door de jongen. Verder is er dit jaar een camera in een weidevogelgebied gezet, waar grutto's, kieviten en veldleeuweriken te zien moeten zijn.

De camera's blijven aan tot alle jonge vogels zijn uitgevlogen. Dat moet in juni of juli zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl