ANP
NOS Voetbal

ADO-Telstar afgelast: schade aan stadion door Eunice nog te groot

Storm Eunice en Franklin liggen al een week, maar hebben nog steeds invloed op de Keuken Kampioen Divisie. Door schade aan het ADO-stadion - Eunice blies vorige week een gedeelte van het dak de lucht in - kan de wedstrijd tegen Telstar van vrijdagavond niet doorgaan.

De wedstrijd is verplaatst naar maandag 21 maart (20.00 uur).

Na inspectie van de gemeente Den Haag en de brandweer blijkt dat de situatie nog te onveilig is voor het publiek om de wedstrijd in de eerste divisie door te laten gaan. Volgens de KNVB probeert ADO Den Haag samen met de gemeente het Cars Jeans-stadion zo snel mogelijk speelklaar te maken.

Dak van stadion ADO Den Haag kapotgewaaid

De dakinspectie stond eigenlijk maandag gepland, maar kon toen niet doorgaan omdat storm Franklin de situatie te gevaarlijk maakte.

De Haagse club overwoog voor de wedstrijd tegen Telstar uit te wijken naar een ander stadion, dat van AZ. Maar dat was geen optie, zei ADO-directeur Edwin Reijntjes tegen Omroep West. Toen tweeënhalfjaar geleden het stadiondak van de Alkmaarders instortte week AZ uit naar het ADO-stadion.

De spelers van ADO zijn dus voor het tweede weekend op rij vrij, vorige week werden alle wedstrijden van vrijdagavond afgelast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl