De appartementen zijn onbewoonbaar verklaard Omroep West

De gemeente Kaag en Braassem gaat met grote spoed op zoek naar woningen voor de bewoners die dakloos zijn geworden na de grote brand van zondag op Kaageiland.

Volgens de gemeente is daarbij alle hulp welkom omdat er op dit moment in de gemeente onvoldoende woningen beschikbaar zijn om iedereen op te vangen. "Samen met de woningbouwvereniging en particulieren gaan we op zoek naar woningen, want er staan geen huizen klaar. We moeten kijken hoe we dit invullen", zegt een woordvoerder tegen Omroep West.

Er heerste een enorme gemeenschapszin bij de Kaagers.

Woordvoerder gemeente Kaag en Braassem

Gisteravond was er een bewonersbijeenkomst in de Hervormde Kerk van Kaag. Daar kwamen zo'n zestig mensen op af.

"Er werd spontaan een woning aangeboden door een particulier", zegt de gemeentewoordvoerder. "Daar zijn wij heel blij mee, want in ieder geval de komende tijd kan daar een huishouden wonen."

Volgens de woordvoerder heerst er een enorme gemeenschapszin bij de Kaagers. "Mensen willen helpen en vroegen ook of er behoefte is aan kleding, handdoeken en eten."

De dertig bewoners die zondagavond uit het pand werden gehaald, zijn ondergebracht bij familieleden of in Hotel Orion in Kaag. Hoelang dit nodig is, weet de gemeente nog niet.

Oorzaak brand nog onbekend

De politie beveiligt sinds zondagavond het uitgebrande appartementencomplex zodat niemand er bij kan. Vandaag start het forensisch onderzoek naar de oorzaak van de brand. Daarover is nog niets bekend.

Zodra het onderzoek is afgerond, huurt de gemeente een beveiligingsbedrijf in om te waken over de achtergelaten spullen van bewoners. Onderzoek moet uitwijzen of het gebouw ooit weer bewoond kan worden of moet worden gesloopt.

Bij de brand kwam één oudere bewoner om het leven.

STER reclame