Regio15
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

Dode gevonden in uitgebrand complex in Kaag

In Kaag in Zuid-Holland is in een uitgebrand appartementencomplex een dode gevonden. De brand brak gisteravond uit. Dertig bewoners werden in veiligheid gebracht, maar de man werd vermist. Aanvankelijk kon de brandweer niet naar binnen omdat het pand door de brand instabiel was geworden. Twintig woningen zijn verwoest.

"De bewoners kunnen niet meer terugkeren naar hun woningen", zegt een woordvoerder tegen Omroep West. Ook een op de begane grond gevestigd restaurant is verwoest.

De brand brak gisteravond rond 21.30 uur uit. Om 02.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester. De geëvacueerde bewoners zijn ondergebracht in een hotel in de buurt.

'Ik heb alleen nog wat ik bij me had'

Een van de bewoners kan nog nauwelijks geloven wat haar de afgelopen uren is overkomen. "Het moet nog landen, dat je niks meer hebt. Je spullen niet, niks meer. Dat is zo verschrikkelijk", zegt ze.

"Kleine dingen die voor anderen totaal geen waarde hebben, maar voor mij wel. Zoals kleine dingen die ik van mijn oma heb gekregen. Ik heb niks mee kunnen nemen. Ik heb alleen nog wat ik bij me had."

Brand in appartementencomplex in Kaag

Advertentie via Ster.nl