NOS NieuwsAangepast

Brandweer heeft grote brand in appartementencomplex Kaag onder controle

De brandweer heeft de grote brand die gisteravond uitbrak in een appartementencomplex in het Zuid-Hollandse Kaag onder controle. Door de bouw van het pand zal de brand waarschijnlijk nog lang nabranden, waarschuwt de veiligheidsregio. Volgens een woordvoerder is de brand nog altijd uitslaand. De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur overslaat op omliggende gebouwen.

De brandweer gaf rond 2.00 uur in de nacht in de nacht het sein brand meester. Dertig bewoners zijn geëvacueerd. Eén persoon wordt nog vermist. Het gaat om een oudere man, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio. De autoriteiten houden er sterk rekening mee dat hij nog in het pand is en niet meer in leven is.

De brand brak even voor 21.30 uur uit door een nog onbekende oorzaak. De brandweer rukte met meerdere wagens uit naar het dorp, dat op een eiland ligt. Korpsen uit de omgeving werden opgeroepen om te komen blussen. Het werk wordt bemoeilijkt door de harde wind.

Politie doet onderzoek

In eerste instantie zei een brandweerwoordvoerder dat er mensen gewond zijn geraakt, maar bij nader inzien leek daarvan geen sprake te zijn. Wel zijn mensen nagekeken door ambulancepersoneel.

In het complex zijn tien appartementen gevestigd met daaronder een restaurant. De dertig geëvacueerde mensen zijn opgevangen in een zeilschool op het eiland en later in een hotel. De politie gaat de oorzaak van de brand onderzoeken.

Brand in appartementencomplex in Kaag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl