In de play-offs om een ticket voor de Europa League heeft Heracles in Almelo met 3-2 gewonnen van FC Groningen.

In de competitie had Heracles met 3-0 en 4-1 van Groningen gewonnen en ook nu maakten de teams er een aantrekkelijke en doelpuntrijke wedstrijd van.

Heracles leidde na een kwartier met 2-0 dankzij Samuel Armenteros (zijn vierde tegen Groningen dit seizoen) en Darl Douglas (die zich knap vrijkapte). Binnen een minuut zorgde Jonas Ivens, uit een fraaie aanval, voor 2-1.

Ook na rust feestte het betere Heracles te lang na een treffer; een minuut na de 3-1 van Armenteros (een kopbal uit een corner) tikte Leandro Bacuna, na een voorzet van de prima spelende Dusan Tadic, de 3-2 binnen.

"Publiek weer vermaakt"

"We hebben het publiek vermaakt, zoals bijna het gehele seizoen", was Heracles-trainer Peter Bosz opgetogen na de zege van zijn ploeg. "Liever had ik natuurlijk met twee doelpunten verschil gewonnen, maar we scoren uit bijna altijd, dus waarom zouden we dat zondag in Groningen niet doen?"

Pieter Huistra, de coach van FC Groningen, erkende dat zijn ploeg in Almelo met enig geluk de schade had weten te beperken. "We zijn weinig in ons eigen spel gekomen tegen het goed spelende Heracles. Het zal een hele klus worden de volgende ronde te halen. Maar we spelen thuis. Ons publiek moet ons er doorheen sleuren."

STER reclame