NOS SchaatsenAangepast

Vandaag in Peking: sprintgeweld afsluiting lange Oranje-dag

Zondag is een volle olympische dag bij de Winterspelen als het gaat om Nederlandse inbreng. 's Nachts komen monobobster Karlien Sleper en skiër Maarten Meiners in actie en overdag is er weer schaatsen en shorttrack.

Sleper werkt in de Nederlandse nacht vanaf 02.30 uur haar eerste twee runs in de monobob af. De 29-jarige atlete ging richting de Spelen door een periode vol tegenslag, waarin ze langs het randje van een burn-out scheerde. Daarnaast brak ze met haar trainer Tom De La Hunty.

Terwijl Sleper haar runs afwerkt, start alpineskiër Meiners om 03.15 uur aan de eerste van twee runs op de reuzenslalom. Zijn deelname is bijzonder: hij is de eerste mannelijke Nederlandse alpineskiër op de Spelen sinds de gebroeders Peter en Hendrik Pappenheim in 1952.

Femke Kok gaat voor succes bij de 500 meter schaatsen

Na de runs van Meiners volgen een paar uur om bij te komen totdat om 12.00 uur het shorttracken begint. Op de 500 meter voor de mannen ontbreken de Nederlanders, de aandacht gaat vooral uit naar de aflossing bij de vrouwen met Nederland in de finale om 12.35 uur.

Wordt het weer een gouden medaille voor Suzanne Schulting?

Kramer zoekt eerherstel in ploegenachtervolging

Marcel Bosker, Sven Kramer en Patrick Roest rijden op de schaatsbaan vanaf 14.00 uur de kwartfinales van de ploegenachtervolging. Kramer is bezig aan zijn laatste Olympische Spelen.

Hij had het afgelopen zondag zwaar op de 5.000 meter, de afstand waarop hij eerder drie keer goud op won en nu slechts negende werd.

Na die 5.000 meter was Kramer hard voor zichzelf, maar keek hij ook al vooruit. "Dit was een slechte rit. Zo wil ik niet over de baan gaan. Ik schaam me een beetje. Maar ik hoop nog op een mooie ploegenachtervolging."

Als Nederland de kwartfinale overleeft, kan er komende dinsdag voor goud worden geschaatst.

Kan Kok verrassen?

Michelle de Jong, Femke Kok en Jutta Leerdam rijden vanaf 14.56 uur de 500 meter, een afstand waarop Nederland het traditioneel moeilijk heeft.

Kok - die op het OKT goed voor de dag kwam - heeft flinke concurrentie uit Japan, Amerika en Rusland. Om kans te maken op een medaille moet ze dus boven zichzelf uitstijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl