Media-TV
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Vijf mensen gewond bij steekpartijen Dordrecht

Bij twee steekpartijen in Dordrecht zijn afgelopen nacht vijf mensen gewond geraakt. Geen van hen is in levensgevaar. De politie pakte vijf mensen op, onder wie twee van de gewonden.

Beide incidenten volgden kort op elkaar, meldt de regionale zender Rijnmond. Rond 01:00 uur was de eerste melding van een steekpartij op de Doctor L. L. Zamenhoflaan. Daar raakten zowel een 32-jarige vrouw uit Vlaardingen als een 36-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht gewond.

De politie hield drie verdachten aan. Ook de 36-jarige gewonde man uit Hendrik-Ido-Ambacht werd opgepakt, in het ziekenhuis.

Om 01.15 uur was er opnieuw een steekpartij, iets verderop, op het Koningspleinhof. Daar raakten een man uit Alblasserdam (31), een man uit Zwijndrecht (30) en een Dordtenaar (30) gewond. De man uit Alblasserdam werd opgepakt nadat hij was behandeld aan zijn verwondingen.

Verband tussen de incidenten

De aanleiding voor de twee steekpartijen is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat ze met elkaar te maken hebben. "Het is begonnen aan de Dr. L.L. Zamenhoflaan en geëindigd op het Koningspleinhof'', zegt een politiewoordvoerder in het AD. "Dus er is zeker een verband tussen de twee incidenten.''

Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht vraagt de inwoners van de stad om meer informatie:

Advertentie via Ster.nl