James Harden

Sterrenruil in NBA: Harden naar Philadelphia 76ers, Simmons naar Brooklyn Nets

Basketballer James Harden verruilt Brooklyn Nets voor Philadelphia 76ers. De drievoudig topscorer van de NBA is onderdeel van een ruil met Ben Simmons, Seth Curry, Andre Drummond en nog twee draft-picks van 76ers.

De deal kwam rond op de slotdag van de transfermarkt. Harden (32) was een van de 'big 3' bij Nets, samen met Kevin Durant en Kyrie Irving. De ploeg werd gezien als titelkandidaat, maar mede door een blessure van Durant en de weigering van Irving zich te laten vaccineren, waardoor hij thuiswedstrijden in New York niet mocht spelen, verloor Brooklyn de laatste negen wedstrijden.

De ploeg staat op dit moment achtste in de Eastern Conference. Harden, de meest waardevolle speler van 2018, maakte dit seizoen gemiddeld 22,5 punten per wedstrijd en kwam tot gemiddeld 10,2 assists en 8 rebounds.

Bij Philadelphia, dat vijfde staat in de Eastern Conference en hard op weg is naar een plaats in de play-offs, gaat de vedette spelen met een andere ster, de 27-jarige Joel Embiid. Harden maakte ruim een jaar geleden juist de overstap naar Brooklyn Nets; hij kwam toen over van Houston Rockets.

Simmons krijgt ook zijn zin

Ben Simmons krijgt met zijn transfer naar Brooklyn Nets ook zijn zin. De Australiër, een van de beste verdedigers van de NBA, stond nog tot 2025 onder een fors contract bij 76ers, maar was ontevreden en weigerde nog voor de club uit te komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl