De Roon is het niet eens met zijn gele kaart

De Roon, Koopmeiners en Hateboer onderuit op intense Italiaanse bekeravond

Strijd, golvend spel, onterecht rood, penalty's en een winnende goal in de laatste minuut - in de kwartfinalestrijd van de Coppa Italia tussen Atalanta Bergamo en Fiorentina (2-3) zat van alles. De Nederlandse inbreng namens Atalanta - met Marten de Roon en Hans Hateboer in de basis en Teun Koopmeiners als invaller - was opvallend.

De Roon speelde karakteristiek als stofzuiger achterin, Koopmeiners regisseerde heel behoorlijk op het middenveld en Hateboer fungeerde als sneltrein op rechts. Maar enkele Nederlandse fouten bleken essentieel in het verlies.

Twee penalty's

De Roon veroorzaakte al binnen tien minuten een penalty, die de Pool Krzysztof Piatek benutte. Vervolgens knokte de ploeg van het Nederlandse trio zich dapper terug naar een voorsprong, die vervolgens weer werd weggegeven.

Eerst gunde Koopmeiners Fiorentina met een knullig luchtduel - hij plantte zijn knie in de ribben van een Florijn - een tweede penalty. Piatek miste in eerste instantie, maar herstelde in de rebound: 2-2.

Milenkovic schiet de winnende binnen

Na een onterecht gegeven rode kaart aan Fiorentina-verdediger Quarta mocht Atalanta nog even hopen. Maar diep in blessuretijd ging het alsnog helemaal mis: invaller Milenkovic ving een afvallende bal op en volleerde fraai raak van even buiten het strafschopgebied.

Het gevecht dat zich voltrok in Bergamo was een gevolg van twee teams waarbij het niet vanzelf ging de afgelopen periode. Beide elftallen wonnen in de Serie A slechts één van de laatste vijf wedstrijden.

Nieuwe aankoop goud waard voor Juve

In een andere Noord-Italiaanse stad vond iets later op de avond ook een vermakelijk duel plaats. Ook daar een Nederlander in actie: Matthijs de Ligt begon in Turijn bij Juventus in de basis tegen Sassuolo. Na drie minuten was het spel al op de wagen met een goal van Juve-aanvoerder Dybala. Binnen het half uur deed Sassuolo iets terug: Traoré krulde de bal mooi de verre kruising in.

Het duel werd beslist door Dusan Vlahovic, de nieuwste aankoop van Juventus. De goalgetter verruilde deze winter Fiorentina voor de ploeg uit Turijn voor een bedrag van naar verluidt zeventig miljoen euro.

Met de winst van Juventus en Fiorentina zijn alle halve finalisten van de Coppa Italia bekend. De overige twee teams komen uit Milaan. Dinsdag versloeg Internazionale AS Roma met 2-0. Woensdag had AC Milan geen problemen tegen Lazio Roma: 4-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl