NOS NieuwsAangepast

'Planking' waait over naar Nederland

Het zogenaamde 'planken', waarbij iemand als een plank ergens gaat liggen en daar foto's van op social media als Facebook zet, lijkt een rage te worden en is inmiddels ook overgewaaid naar Nederland. 'Plankers' gaan op hun buik liggen met de armen naast hun lichaam. Sommigen nemen daarbij gevaarlijke posities in.

Vooral op Hyves, waar 'planking' de afgelopen dagen al het meest besproken onderwerp is, en Twitter zijn foto's te vinden. Er is zelfs een speciale Hyves-pagina voor aangemaakt. Wil je ook 'planken', maar kan je het geschikte moment niet vinden? Woensdag 25 mei is het wereldwijde plankingdag. Het 'planken' komt uit Australië en is daar dan ook enorm populair. Maar met het toenemen van de populariteit, nemen ook de incidenten toe. Zondag overleed een 20-jarige jongen in Brisbane nadat hij tijdens het 'planken' van de zevende verdieping van een balkon af viel. Hij werd nog gereanimeerd, maar dat hielp niet meer. In Queensland werden drie twintigers aangeklaagd voor het 'planken' op het dak van een rijdend voertuig.

Eerder meldden we dat de 20-jarige Simon Hallam donderdag ernstige hoofdwonden opliep en daardoor in coma raakte, omdat hij aan het 'planken' was bovenop een snel rijdende auto. Hij was echter aan het 'auto surfen', waarbij hij vermoedelijk rechtop stond op een rijdende auto.

Dit schreven we eerder over dit onderwerp: Australiër 'plankte' één keer te vaak

Door: Kim

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl