NOS Nieuws

Lichaam Amstelvener opgegraven voor onderzoek doodsoorzaak

In het onderzoek naar de dood van de Amstelvener Hans van de Ven, begin vorig jaar, heeft het Openbaar Ministerie het lichaam van het slachtoffer opgegraven. Dat gebeurde in het bijzijn van medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut, schrijft het AD. Die krant meldde afgelopen weekend dat het OM de zaak had heropend.

Na de opgraving is het lichaam van Van de Ven overgebracht naar het NFI in Den Haag. Daar volgt mogelijk een autopsie en worden monsters afgenomen.

Hans van de Ven was een voormalige afluisterexpert van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst die op 5 februari vorig jaar dood werd aangetroffen in bad, thuis in Amstelveen. De politie onderzocht zijn dood, maar omdat een schouwarts concludeerde dat Van de Ven een natuurlijke dood was gestorven, werd dat onderzoek gestaakt.

Autopsie

Nabestaanden hadden echter argwaan over de doodsoorzaak en schakelden voormalig recherchechef Klaas Langendoen en het AD in.

Uit nader onderzoek zou zijn gebleken dat de man vermoedelijk al dagen voor de vondst van zijn lichaam overleden was. Hij reageerde al sinds 29 januari niet meer op oproepen, mails, WhatsApp-berichten en bezoekers aan zijn deur.

De schouwarts concludeerde dat Van de Ven was overleden aan een gescheurde buikslagader. Maar een door een nabestaande aangevraagde autopsie zou hebben uitgewezen dat dit niet het geval was.

'Zwarte dag van Hans'

Op het moment van zijn dood zou Van de Ven een vrouw in huis hebben gehad die door de politie werd gezocht vanwege oplichtingspraktijken. Deze vrouw zit inmiddels een celstraf uit vanwege oplichting.

Het AD besteedt in de podcast De zwarte dag van Hans aandacht aan de zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl