Robin Gosens Pro Shots

Robin Gosens vervolgt zijn loopbaan bij Internazionale. De 27-jarige linkspoot wordt tot de zomer gehuurd van Atalanta en daarna neemt de Italiaanse koploper en regerend kampioen hem definitief over voor 22 miljoen euro, inclusief bonussen nog drie miljoen meer. Zijn contract loopt dan tot 2026.

In het seizoen 2013/2014 speelde Gosens op huurbasis van Vitesse nog voor FC Dordrecht in de eerste divisie. Na een nieuw jaar met Dordt in de eredivisie stapte hij over naar Heracles Almelo. Daar wekte hij met zijn goede spel de interesse van Atalanta. Sinds 2017 komt hij uit voor de club uit Bergamo, waarmee hij hoge ogen gooide in de Serie A en ook in de Champions League uitkwam.

Gosens werd als zoon van een Nederlandse vader en een Duitse moeder geboren in Emmerik, net over de grens bij 's-Heerenberg. Hij had ook voor het Nederlands elftal kunnen spelen, maar koos voor Duitsland. Op 3 september 2020 maakte hij zijn debuut en een jaar later maakte hij als basisspeler naam op het EK, net zoals zijn Inter-teamgenoot Denzel Dumfries voor Oranje.

Dit seizoen deed Gosens door verschillende blessures nog nauwelijks van zich spreken. Hij speelde slechts zes competitiewedstrijden voor Atalanta. Zijn laatste wedstrijd in de Serie A speelde hij op 25 september vorig jaar tegen Inter (2-2). In de daaropvolgende Champions League-wedstrijd tegen Young Boys liep Gosens een hamstringblessure op.

STER reclame