De bemanning van de kustwacht zoekt naar vermiste personen US COAST GUARD

In de zoektocht naar vermiste migranten voor de kust van Florida zijn vijf lichamen gevonden. De kustwacht is op zoek naar opvarenden van een boot die afgelopen weekend zonk op zo'n 72 kilometer afstand van de kust van Miami. Er wordt al dagenlang gezocht.

Zeker één migrant heeft het drama overleefd. Hij werd bovenop de gekapseisde boot gevonden. De man zei dat het vaartuig zaterdagavond was vertrokken van de Bimini-eilandengroep, die bij de Bahama's hoort. Die eilanden liggen zo'n 90 kilometer ten oosten van Miami.

Als er vandaag geen overlevenden meer worden gevonden, stopt de kustwacht na de zonsondergang met zoeken. 34 opvarenden worden nog vermist. Dat besluit was niet makkelijk, zegt kapitein Jo-Ann F tegen persbureau AP. Burdian. Maar het gebied waar de boot omsloeg, is nu meerdere malen "helemaal doorzocht".

Doodstraf

De kustwacht gaat ervanuit dat mensensmokkelaars verantwoordelijk zijn voor het drama. De politie doet onderzoek. Een smokkelaar die verantwoordelijk is voor de dood van iemand die hij vervoert, riskeert de doodstraf, meldt AP.

De Bimini-eilandengroep is een bekend vertrekpunt voor migranten die het vaste land van de VS willen bereiken. Vrijdag sloeg een boot met 32 migranten om die ook daarvandaan waren vertrokken. Zij konden worden gered.

STER reclame