De Amerikaanse president Joe Biden heeft een verslaggever van Fox News uitgescholden voor "domme klootzak". Journalisten hoorden de opmerking omdat de president niet doorhad dat zijn microfoon nog aanstond.

Dat gebeurde op een briefing van de Amerikaanse regering over maatregelen om inflatie te bestrijden. Aan het eind riep verslaggever Peter Doocy een vraag naar Biden, maar die leek niet van zins te antwoorden.

Biden reageerde met een gemompelde sneer, maar hij dacht dat zijn microfoon uit stond:

Biden scheldt Fox-verslaggever uit voor "domme klootzak"

Tijdens persconferenties probeert Doocy wel vaker Biden uit zijn tent te lokken. Hij werkt voor de zender Fox News, die doorgaans de vloer aanveegt met de president.

Volgens de Fox-verslaggever belde de president hem kort na de onbedoeld publieke opmerking. Doocy vertelde op Fox News dat de president tegen hem had gezegd: "Het was niks persoonlijks, maat."

Biden heeft vaker akkefietjes met microfoons die aanstaan. Vorige week bespotte hij een verslaggever die volgens Biden de "stomme vraag" stelde waarom hij wachtte tot president Poetin als eerste in actie zou komen in Oekraïne. In 2010 liet hij zich ontvallen dat de zorgwet die bekend stond als Obamacare een "big, fucking deal" was.

STER reclame