Meat Loaf tijdens zijn optreden in de IJsselhallen in 2013 ANP Kippa

Collega-muzikanten en beroemdheden halen op sociale media herinneringen op aan zanger Meat Loaf. De Amerikaanse rocker, die ook een verdienstelijk acteur was, overleed donderdag op 74-jarige leeftijd in het bijzijn van zijn vrouw, dochters en goede vrienden.

"Onze harten zijn gebroken - de ongeëvenaarde Meat Loaf is overleden", schrijft de familie van de zanger in een verklaring. "Vanuit zijn hart aan jullie ziel: stop nooit met rocken!". De familie noemt geen doodsoorzaak.

Zangeres Cher laat op Twitter weten "dat ze zoveel lol had met Meat Loaf" toen ze met hem het duet Dead Ringer for Love opnam. Die single verscheen in 1981. "Love and prayers voor zijn familie en goede vrienden", schrijft de Britse zanger Boy George. "Hij zette me ooit op mijn kop in een Chinees restaurant."

"Meat Loaf, wat een legende. Rust zacht", schrijft jaren 80-icoon Rick Astley bij een foto met zijn collega-zanger.

Componist Andrew Lloyd Webber, die met componist en liedjesschrijver Jim Steinman het nummer A Kiss is a Terrible Thing to Waste maakte voor Meat Loaf, voorspelt dat "in de gewelven van de hemel rockmuziek zal klinken".

De Britse schrijver Stephen Fry verwijst naar de grootste hit van de zanger, Paradise By The Dashboard Light. "Ik hoop dat het paradijs net zo is als jij het je herinnert van het dashboardlampje." Fry merkt op dat de zanger angstaanjagend en aaibaar tegelijk kon zijn. "Dat is zeldzaam en bijzonder mooi."

Ook oud-president Donald Trump reageert op de dood van het rockicoon. Hij leerde Meat Loaf kennen tijdens opnames van zijn televisieprogramma Celebrity Apprentice, waar de zanger in 2011 aan deelnam. "Hij was een prima vent. Hij was slim, getalenteerd, open en warm. Hij zal enorm gemist worden!".

Net als Trump had Republikeins politicus en oud-presidentskandidaat Mitt Romney een band met Meat Loaf. De zanger trad op tijdens Romney's presidentscampagne in 2012 en maakte daar een opvallend moment van:

"Een zachtaardige man, een vrijgevige ziel en een buitengewoon talent. De unieke kwaliteit van zijn muziek zal voortleven. Ik ga zijn vriendschap missen", aldus Romney.

Meat Loaf noemde zijn eigen politieke voorkeuren "schizofreen". In een interview met het tijdschrift Esquire in 2012 zei hij: "Ik ben niet rechts en niet links, ik weet niet eens of ik in het midden zit. Ik weet niet wat dat van mij maakt. Het maakt mij raar."

STER reclame