Thomas Vermaelen EPA

Thomas Vermaelen heeft een punt gezet achter zijn voetballoopbaan. De voormalig speler van RKC Waalwijk en Ajax heeft direct een nieuwe functie gevonden. Hij gaat in België aan de slag als assistent van bondscoach Roberto Martinez.

Het contract van de 36-jarige Vermaelen bij het Japanse Vissel Kobe werd niet verlengd. De Belg kreeg vervolgens diverse aanbiedingen. Daar zat echter niets tussen wat hem beviel. De 85-voudig Belgisch international zag een baan bij de Rode Duivels, waarmee hij in 2018 derde werd op het WK, wel zitten. Hij volgt de naar het Schotse Hibernian vertrokken Shaun Maloney op als assistent.

Doorbraak bij Ajax

"Ik ben enorm trots en dankbaar", zegt Vermaelen op zijn Instagram-account. "Ik kijk uit maar deze nieuwe stap in mijn loopbaan."

Thomas Vermaelen in 2008 als aanvoerder van Ajax ANP

Vermaelen maakte op vijftienjarige leeftijd de overstap van het Belgische GBA naar de jeugdopleiding van Ajax. Na een huurperiode bij RKC brak de linksbenige verdediger in het seizoen 2005/2006 door bij Ajax.

In 2009 ging hij naar Arsenal en hij vervolgde zijn door blessures geteisterde loopbaan bij FC Barcelona, AS Roma en vanaf 2019 bij Vissel Kobe. Op zijn erelijst staan naast vijf landstitels (één met Ajax, vier met Barcelona) onder meer de Champions League (met Barcelona) en de FA Cup (met Arsenal).

STER reclame