Sevilla loopt averij op in Spaanse titelstrijd, Cillessen van het veld met blessure

Sevilla heeft in de Primera División punten gemorst. De nummer twee van Spanje speelde met 1-1 gelijk bij Valencia en heeft na 21 speelrondes vier punten minder dan koploper Real Madrid.

Valencia zag Oranje-doelman Jasper Cillessen al na achttien minuten afhaken met een spierblessure. Het stond al 0-1 toen de Nederlander inrukte. Mouctar Diakhaby had een voorzet van vleugelspeler Lucas Ocampos in het eigen doel gewerkt.

Uit een mooie voorzet van Valencia-linksback José Gaya, die kort daarvoor een doelpunt afgekeurd zag worden, bracht Gonçalo Guedes de thuisploeg met een krachtige kopbal op gelijke hoogte.

Sevilla-verdediger Karim Rekik in duel met Yunus Musah van Valencia

In de tweede helft was het aantal grote kansen op één hand te tellen. Debutant Jesús Corona (oud-FC Twente), die overkwam van FC Porto, had namens Sevilla de winnende op zijn schoen, maar schoot net naast. Valencia zag José Gaya een aantal minuten voor tijd nog het veld uitgestuurd worden met een tweede gele kaart.

De Nederlandse centrale verdediger Karim Rekik speelde de hele wedstrijd voor Sevilla.