Francisco Gento, de linksbuiten die zes keer de Europa Cup I won Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Francisco Gento is op 88-jarige leeftijd overleden. Als linksbuiten van Real Madrid won hij liefst zes keer de Europa Cup I, de voorloper van de huidige Champions League. Dat record staat tot op de dag van vandaag.

Gento speelde achttien seizoenen voor De Koninklijke en maakte deel uit van het team dat met Ferenc Puskás en Alfredo Di Stéfano bijna alles won wat er te winnen viel.

"Fans van Real Madrid zullen hem altijd herinneren als een van hun grote legendes", zegt de club over Gento, die tot zijn overlijden erevoorzitter was van de club. "Gento vertegenwoordigt alle waarden van de club en blijft een maatstaf voor Real Madrid en de sportwereld."

Voor aanvang van de training hield coach Carlo Ancelotti een korte toespraak richting de spelersgroep, waarna een minuut stilte werd gehouden.

Twaalf keer kampioen

Met Gento werd Real ook twaalf keer landskampioen en werden ook onder meer twee nationale bekers en het wereldkampioenschap voor clubs gewonnen. Gento speelde in totaal zeshonderd keer voor Real (182 goals) en kwam ook 43 keer uit voor Spanje.

De bijna 37-jarige Cristiano Ronaldo heeft in zijn carrière vijf keer de Champions League gewonnen, waarvan vier keer met Real. Lionel Messi staat op vier eindzeges, net als de al in 2014 gestopte Clarence Seedorf.

STER reclame