Kevin De Bruyne viert zijn treffer tegen Chelsea

City wint topper en vergroot gat met Chelsea, United gooit zege weg

Manchester City heeft de topper in de Premier League tegen Chelsea met 1-0 gewonnen. De koploper vergrootte door de thuiszege zijn voorsprong op de nummer twee uit Londen tot liefst dertien punten. City's stadsgenoot United liet twee punten liggen tegen Aston Villa.

City had de regie in handen, maar kon voor rust weinig creëren. Jack Grealish was het dichtst bij de 1-0: zijn schot werd gekeerd door keeper Kepa Arrizabalaga. Chelsea kwam er soms aardig uit, maar Hakim Ziyech, die een basisplaats had, en Romelu Lukaku vonden elkaar niet.

Enige goal

Na rust durfden beide ploegen meer de aanval te zoeken en werd het wat leuker. Zo redde Ederson bekwaam op een inzet van Lukaku die recht op hem af kwam.

Aan de andere kant had Kevin De Bruyne meer succes: de Belg speelde zich knap vrij en krulde de bal binnen om zo voor de enige goal van de wedstrijd te tekenen.

Stand in de Premier League

De zege betekende de twaalfde opeenvolgende competitiezege van City. In de geschiedenis van de Engelse competitie kwam het nog maar één keer eerder voor dat een ploeg zoveel duels op rij wist te winnen en geen kampioen werd.

In het seizoen 1891/1892 verspeelde Preston North End de titel ondanks een zegereeks van dertien duels. Sunderland ging er toen met de titel vandoor.

United morst punten

Later op de avond verspeelde Manchester United punten op bezoek bij Aston Villa. De ploeg van de Duitse trainer Ralf Ragnick had in eerste instantie weinig moeite met Villa en kwam door twee goals van Bruno Fernandes op een 0-2 voorsprong.

Uit het niets kantelde het spelbeeld volledig en kwam Aston Villa terug. Jacob Ramsey maakte met een mooi schot de aansluitingstreffer. Debutant Phillipe Coutinho zorgde voor de onverwachte gelijkmaker. Donny van de Beek viel kort voor tijd in. Hij wist een aardige kans in de blessuretijd niet te verzilveren.