1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Sport

Eerste wereldbekerpunten voor skiester Jelinkova sinds zware knieblessure

Jelinkova voor het eerst in de punten na zware blessure

Adriana Jelinkova heeft in Kranjska Gora voor het eerst sinds haar zware blessure punten gepakt voor de wereldbeker. De 26-jarige skiester werd op de Sloveense piste 28ste op de reuzenslalom.

In Kranjska Gora stelde ze vorig jaar jaar een olympisch ticket veilig, om een dag later de voorste kruisband in haar linkerknie te scheuren.

Moeizame rentree

De rentree van Jelinkova verliep nog uiterst moeizaam, ook al voelde ze zich sterk. In Lech kwam ze niet door de kwalificatie op de parallelslalom, maar twee maanden verder komt de vorm langzaam terug.

In Kranjska Gora plaatste ze zich op de reuzenslalom dankzij de 24ste tijd (1.09,22) gemakkelijk voor de tweede run. Daarin was ze 1,89 trager en zakte ze met een totaaltijd van 2.20,33 naar de 28ste positie. De overwinning ging in 2.15,79 naar de Zweedse Sara Hector. Ze was bijna een seconde sneller dan nummer twee Tessa Worley uit Frankrijk.

Jelinkova is volgende maand de eerste Nederlandse olympiër in het alpineskiën sinds Margriet Prajoux-Bouma, die meedeed aan de Winterspelen van 1952 in Oslo.

Geen Spelen voor Meiners

Op de reuzenslalom voor mannen in Adelboden volgde Maarten Meiners het voorbeeld van Jelinkova: hij pakte met de 28ste plaats zijn eerste punten van het seizoen. Een olympisch ticket zat er voor hem echter niet in.

Op de zware Chuenisbärgli-piste vielen maar liefst 23 van de 62 skiërs uit in de eerste run. Meiners redde het wel, maar bleef ver verwijderd van een plek in de topacht. Daarmee verspeelde hij zijn laatste kans op de Olympische Spelen.

Skiër Meiners kan deelname aan de Olympische Spelen vergeten

Marco Odermatt won voor eigen publiek alweer voor de vierde keer dit seizoen een reuzenslalom. De Zwitser was 0,48 sneller dan de Oostenrijker Manuel Feller.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl