NOS Voetbal

Door coronavirus geplaagd Bayern hervat Bundesliga met thuisnederlaag

Bekijk een samenvatting van Bayern München - Borussia Mönchengladbach

Sven Ulreich, Malik Tillman en Marc Roca. Het zijn namen die niet wekelijks opduiken in de opstelling van Bayern München. De Duitse koploper hervatte de Bundesliga vrijdagavond noodgedwongen met een deels geïmproviseerd elftal en verloor, met 2-1 van Borussia Mönchengladbach.

De Bayern-selectie werd de afgelopen dagen geplaagd door een flinke corona-uitbraak. Liefst negen spelers, onder wie de vaste krachten Manuel Neuer, Leroy Sané en Alphonso Davies, werden positief getest. De Rekordmeister werd door Duitse media al omgedoopt in de Corona-Meister.

Lewandowski slaat weer toe

Coach Julian Nagelsmann zag bovendien een aantal spelers afhaken vanwege een blessure en moest dus een beroep doen op een flink contingent jeugdspelers. Zo zat de pas 16-jarige Arijon Ibrahimović (geen familie van Zlatan Ibrahimovic) op de bank en maakten Paul Wanner (eveneens zestien) en Lucas Copado (zeventien) na rust hun debuut.

Ondanks alle perikelen stond er in de lege Allianz Arena nog een behoorlijk aantal bekende namen aan de aftrap. Zo keerde Joshua Kimmich terug in het elftal van Bayern. De verdedigende middenvelder was de afgelopen tijd de hoofdrolspeler van een nationale discussie in Duitsland.

Kimmich onthulde in oktober dat hij nog niet gevaccineerd was. Het kwam hem op een hoop kritiek te staan. Toen hij een maand later besmet raakte met het coronavirus, liet Kimmich zich alsnog inenten. Van die besmetting, waarvan hij flink wat last had, is hij inmiddels hersteld.

De stand in de Bundesliga

Na amper achttien minuten stond de grootste naam van allemaal, die van topscorer Robert Lewandowski, alweer op het scorebord. De Poolse spits maakte met een knappe controle ruimte voor zichzelf en schoot verwoestend hard raak: 1-0.

Toch gaf Bayern, dat tevergeefs om uitstel van het duel met Gladbach had gevraagd, de controle daarna uit handen. Via Florian Neuhaus (knappe volley) en Stefan Lainer (rake kopbal) kwamen de bezoekers binnen een paar minuten op voorsprong.

Gladbach al eerder te sterk

In het vervolg waren de beste kansen voor Bayern. Vlak voor rust schoot Lewandowski vanuit een lastige positie op de paal en in de tweede helft raakte hij de lat. Ook Thomas Müller was dicht bij een doelpunt, maar zijn schot werd van de lijn gehaald.

Zo moest Bayern voor de tweede keer dit seizoen zijn meerdere erkennen in Borussia Mönchengladbach, dat in oktober met liefst 5-0 te sterk was in de DFB-Pokal. Dat was de grootste nederlaag ooit voor Bayern in het Duitse bekertoernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl