NOS Voetbal

Eredivisiegoal Pavlidis maakt geen kans meer op prestigieuze Puskás Award

Een eredivisieprimeur is van de baan. Het doelpunt van Vangelis Pavlidis maakt geen kans meer op de Ferenc Puskás Award, de officiële prijs van de FIFA voor het doelpunt van het jaar.

Eredivisieprimeur: Slalom Pavlidis genomineerd voor Puskás Award

Die wordt sinds 2009 toegekend en bij de beste doelpunten van 2021 zat met de goal van Pavlidis voor het eerst een eredivisietreffer tussen de elf genomineerden. Er kon tot 17 december gestemd worden op de site van de FIFA.

De goal van de 23-jarige Griek was een slalom in de laatste speelronde van het seizoen 2020/21 tegen Fortuna Sittard. De spits was toen nog speler van Willem II, niet lang daarna maakte hij de overstap naar AZ.

Vergelijking met slalom Ibrahimovic

De goal werd al gauw vergeleken met de beroemde slalom van Zlatan Ibrahimovic namens Ajax tegen NAC Breda in 2004. Daarnaast was het doelpunt niet alleen speciaal, maar bleek die uiteindelijk ook heel belangrijk.

Mede door het doelpunt won Willem II met 2-1 van Fortuna Sittard en ontliepen de Tilburgers de nacompetitie. Concurrent FC Emmen degradeerde uiteindelijk, via die nacompetitie, uit de eredivisie.

Voor de Ferenc Puskás Award 2021 zijn nog drie goals in de race. De goal van Iraniër Mehdi Taremi, die een omhaal maakte namens FC Porto tegen Chelsea in de Champions League. De goal van Argentijn Eric Lamela, die achter het standbeen scoorde namens Tottenham Hotspur in de Premier League-derby tegen Arsenal.

En de goal op het afgelopen EK van Tsjech Patrik Schick, die van ver scoorde in en tegen Schotland. Stemmen kan op de site van de FIFA, de winnaars worden op 17 januari bekend gemaakt op The Best FIFA Football Awards 2021.

De genomineerde goal van Patrik Schick tegen de Schotten op UEFA Euro 2020

Schick maakt wereldgoal tegen Schotten: afstandsschot vanaf middenlijn

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl