Alan Dershowitz stond oud-president Trump bij tijdens een afzettingsprocedure in 2020.
NOS NieuwsAangepast

BBC door het stof om interviewkeuze in zaak Ghislaine Maxwell

De BBC gaat door het stof vanwege een interview met de voormalige advocaat van Jeffrey Epstein, Alan Dershowitz. Die werd opgevoerd als onafhankelijk deskundige in de zaak van Ghislaine Maxwell, die is veroordeeld voor het ronselen van minderjarige meisjes voor zakenman en investeerder Epstein.

Dershowitz kreeg in het gesprek de ruimte om een van de slachtoffers van Epstein en Maxwell, Virginia Giuffre Roberts, in diskrediet te brengen. Dat Dershowitz zelf ook wordt beschuldigd van seksueel misbruik en dus niet onpartijdig is, had de Britse omroep er niet bij vermeld.

De BBC erkent dat dit interview niet voldoet aan de criteria die de redactie hanteert en dat Dershowitz niet opgevoerd had mogen worden als onpartijdige deskundige. Er komt een intern onderzoek naar de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren.

De zaak waar Dershowitz over sprak is die van Ghislaine Maxwell, die schuldig is bevonden in de misbruikzaak rond Jeffrey Epstein. Volgens de jury heeft zij de miljardair geholpen door onder meer meisjes te ronselen. Ook zou ze zelf meisjes hebben misbruikt. Maxwell kan tot 65 jaar celstraf krijgen.

De BBC kreeg een stortvloed van kritiek na het interview met Dershowitz.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl