Sneeuw in Seattle
NOS Nieuws

Overlast door hevige sneeuwval en kou in westen Verenigde Staten

Het westen van de Verenigde Staten heeft nog steeds te kampen met hevige sneeuwval en extreem winters weer. Vooral in de noordwestelijke staten en het Sierra Nevada-gebergte in Californië is de overlast groot. Sinds zondag trekken hevige sneeuwbuien over het gebied.

Door een combinatie van ijs, sneeuw en ongebruikelijk lage temperaturen is het verkeer ontregeld en worden mensen gedwongen om een toevlucht te zoeken tot verwarmde plaatsen, meldt de Amerikaanse omroep CBS News.

In het westen van de noordwestelijke staten Oregon en Washington zijn noodlocaties geopend waar mensen kunnen schuilen voor de koude wind die vanuit het poolgebied over de staten waait. Deze zogenoemde arctic blast houdt volgens meteorologen nog aan tot het weekend.

Op deze timelapse is goed te zien dat het al dagenlang flink sneeuwt:

Hevige sneeuwval in westen van VS

Iets zuidelijker, in Californië, zijn delen van de snelweg tussen San Francisco en Reno, in Nevada, voor de derde dag op rij enige tijd afgesloten geweest. Dat kwam door een recordhoeveelheid sneeuw die in de buurt van Lake Tahoe viel, in het noorden van de Sierra Nevada-bergketen.

Door de sneeuw vielen ook elektriciteitspalen om in Californië. Daardoor zaten tienduizenden inwoners van het noorden van de staat tijdelijk zonder stroom en internet. De autoriteiten hebben een winterstormwaarschuwing afgegeven voor het gebied.

21 centimeter in 24 uur

De sneeuwbuien begonnen zondag in het noordwesten van de Verenigde Staten. Dat leidde tot zo'n 15 centimeter sneeuw in de omgeving van Seattle.

Maandag en gisteren begon het eveneens te sneeuwen verderop in het westen van Washington en Oregon en later ook in delen van Californië en Nevada. In het afgelopen etmaal kwam er zo'n 21 centimeter sneeuw bij.

Volgens meteorologen gaat het om de op twee na zwaarste sneeuwval in één maand in de regio sinds 1970.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl