Michael van Gerwen
NOS SportAangepast

Van Gerwen uit WK na positieve coronatest: 'Grootste teleurstelling uit carrière'

Een drama voor Michael van Gerwen. De darter is positief getest op het coronavirus en ligt uit het wereldkampioenschap in Londen.

Van Gerwen zou dinsdagavond aantreden tegen Chris Dobey voor een plaats in de achtste finales. De Engelsman is vanwege de positieve test van de Nederlander automatisch door.

"Ik ben klaar", liet de 32-jarige darter kort weten aan de NOS. Hij vertelde bovendien geen klachten te hebben. Later op de avond sprak Van Gerwen tegenover RTL 7 van "de grootste teleurstelling in zijn carrière".

Derde Nederlander

Hij is na Raymond van Barneveld, die positief testte nadat hij was uitgeschakeld, en Vincent van der Voort de derde Nederlander die corona opliep tijdens het toernooi in het Alexandra Palace.

Net als Van Gerwen zat ook voor Van der Voort het toernooi erop vanwege die positieve test. De darters zijn bevriend met elkaar, spenderen buiten de wedstrijden om ook tijd samen en vierden kerst bij hun gezamenlijke manager in Engeland.

Nadat Van der Voort positief was getest, deed Van Gerwen gisteravond zelf twee tests. "Eén daarvan was negatief en één was positief. Daarna heb ik een PCR-test van de PDC gedaan en daarvan kreeg ik de uitslag vanmiddag, rond 16.00 uur. Dan zakt je wereld in elkaar, zo simpel is het", aldus Van Gerwen tegen RTL 7.

Verschrikkelijk zuur. Ik heb er geen woorden voor.

Michael van Gerwen

Hij heeft ook kritiek op de organisatie, die mensen bij binnenkomst niet per definitie test. "Zij handelen naar de regels van de overheid. Maar als je mij vraagt of het anders had gekund, dan zeg ik 'ja'."

"In mijn ogen moet je iedereen bij binnenkomst testen. Of het nou beveiliging is, spelers, maakt niet uit wie. Dat is achteraf makkelijk lullen, maar het had beter geweest, denk ik."

Steunbetuiging Price

Kort nadat het nieuws naar buiten was gekomen, kreeg Van Gerwen al een steunbetuiging van de darter die zijn misschien wel grootste concurrent om de wereldtitel was: Gerwyn Price.

"Dit toernooi is gedevalueerd. Ik speel het liefst tegen de besten om de beste te zijn", liet de nummer één van de wereldranglijst weten via Instagram. "Ik heb ontzettend te doen met de spelers die uit het toernooi liggen vanwege covid."

Michael van Gerwen

Zodoende bleef het WK van Van Gerwen beperkt tot slechts één partij; in de tweede ronde versloeg hij Chas Barstow (3-1). Als drievoudig wereldkampioen joeg hij op zijn eerste wereldtitel sinds 2019.

De darter uit Vlijmen kent een teleurstellend seizoen, waarin hij geen enkele major op zijn naam schreef. De laatste keer dat hij geen enkele major in een seizoen won, was in 2011. In zijn hoogtijdagen in 2016 won 'Mighty Mike' acht van de elf grote toernooien.

"Het is verschrikkelijk", zegt Van Gerwen. "Dit was een mooi moment voor mij om een vreselijk jaar mooi af te sluiten. Dan krijg je het deksel op de neus. Verschrikkelijk zuur. Ik heb er geen woorden voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl