NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 28/12: Agenten azc Ter Apel staken • 500 meter (v) en 10 km (m) op OKT

Goedemorgen! De vreemdelingenpolitie in Ter Apel legt het werk neer uit onvrede over de werkdruk en op het olympisch kwalificatietoernooi wordt de 500 meter sprint voor vrouwen en de 10 kilometer voor mannen verreden.

Eerst het weer: veel bewolking en soms wat regen. Vanmiddag lokaal even wat zon, maar ook enkele buien, mogelijk met onweer. De naar het zuidwesten draaiende wind is veelal matig tot hard. Het wordt 9 tot 12 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De vreemdelingenpolitie in Ter Apel legt vanochtend het werk neer. Daarmee protesteren ze tegen de hoge werkdruk. Het is het eerste protest in een reeks acties van de politie. Het nieuwe kabinet wil een miljard per jaar investeren in veiligheid en justitie, maar dat is volgens de politievakbond ACP niet voldoende om de problemen te verhelpen.
  • Het RIVM presenteert vanmiddag nieuwe weekcijfers over het aantal coronabesmettingen. Vorige week was het aantal gemelde positieve tests gedaald, maar die trend wordt mogelijk gekeerd door de omikronvariant.
  • Om 20.25 uur wordt op NPO 1 het Jaaroverzicht NOS Journaal uitgezonden. Winfried Baijens blikt vanaf verschillende locaties terug op onder meer de coronacrisis, de moord op Peter R. de Vries, de ongekend lange formatie en overstromingen in onze buurlanden en Limburg.
  • Op het programma van het olympisch kwalificatietoernooi in Heerenveen staat vandaag de 500 meter sprint voor vrouwen en de 10 kilometer voor mannen.
Het programma op het OKT op dinsdag 28 december

Wat heb je gemist?

In het oosten van Duitsland hebben duizenden mensen in tientallen plaatsen gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. Volgens de politie waren er zo'n 3000 mensen op de been in Cottbus, in de oostelijke deelstaat Brandenburg. Elders in Brandenburg deden volgens Duitse media in totaal 9000 betogers mee aan protesten in zestien verschillende plaatsen.

Vanaf vandaag gelden in Duitsland strengere coronaregels. Zo gaat de maximale groepsgrootte naar tien mensen en moeten discotheken dicht. Het land wil in februari een vaccinatieplicht invoeren.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In Brazilië hebben Kerstmannen afscheid genomen van de drukke kerstperiode. De acteurs ontdoen zich traditiegetrouw tijdens Barbas de Molho (baarden gaan rusten) van hun baard en kerstoutfit. Daarna wordt gezamenlijk gegeten, gedronken en gezongen. Persbureau AFP maakte deze foto's:

  • AFP
    Braziliaanse kerstmannen vieren het einde van de kersttijd
  • AFP
    De kerstmannen nemen afscheid van hun baard
  • AFP
    Ook trakteren ze zichzelf op een lekkere maaltijd
  • AFP
    En een welverdiend goudgeel drankje

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl