1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Duitse lustmoordenaar opgepakt in Enschede

In een woning in Enschede is vannacht een Duitser opgepakt die is veroordeeld voor de moord op een 16-jarig meisje. Volgens de politie van Münster was de 56-jarige Ralf Hörstemeier dinsdagavond de Duitse stad uit gevlucht, nadat hij zijn enkelband had losgemaakt.

Nederlandse agenten hebben Hörstemeier gearresteerd, na een uitleveringsverzoek van de oosterburen. Net na middernacht viel de politie de woning binnen, zegt een politiewoordvoerder van de eenheid Oost-Nederland. "We hebben drie deuren vernield en de arrestatie is heel rustig gegaan."

De 54-jarige verloofde van de man was bij hem. De Duitse politie onderzoekt nog of zij zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten.

Levenslang

Hörstemeier kreeg in januari dit jaar levenslang voor de lustmoord op een meisje van 16 in 1993. In 2018, maar liefst 25 jaar na de moord, werd hij opgespoord dankzij nieuwe dna-technieken. Omdat hij na zijn arrestatie te lang in voorlopige hechtenis had gezeten, mocht hij het vonnis onder huisarrest afwachten.

Het vonnis werd afgelopen maandag definitief en Hörstemeier zou binnenkort de gevangenis in moeten, schrijft Bild. Dat blad sprak de ouders van het meisje, die woedend waren dat hij heeft kunnen vluchten. Zijn enkelband en telefoon werden dinsdagavond gevonden op een industrieterrein.

De politie had aanwijzingen dat Hörstemeier zich in Enschede zou kunnen bevinden. De woning waarin hij is gearresteerd, staat op naam van zijn verloofde en haar auto stond in de buurt. De man wordt, wanneer de papieren op orde zijn, uitgeleverd aan Duitsland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl