1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
NOS Voetbal

Verbeek ziet zichzelf in Nederland niet meer als trainer aan de slag gaan

Gertjan Verbeek ziet zichzelf niet meer in Nederland als trainer aan de slag gaan. En het is zelfs maar de vraag of hij überhaupt nog als oefenmeester verdergaat, liet hij zich ontvallen bij het Sportforum bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1, waarin hij een van de drie gasten was.

"Je moet in de voetballerij nooit nooit zeggen", hield hij stiekem nog wel een slagje om de arm. "Er zijn meer trainers die hun afscheid hadden aangekondigd. Maar ik was al een jaar niet actief, hè, na Adelaide, mijn Australische avontuur. Zoiets zou ik nog wel leuk vinden. Maar de kans dat ik in Nederland nog iets ga doen als trainer, is klein."

Zijn laatste klus, bij Almere City, liep uit op een sof. En leidde afgelopen november na een paar maanden al tot een voortijdig vertrek. Al heeft dat vertrek nog niet veel goeds gebracht. "Ze zijn zelfs nog gezakt", zegt Verbeek. Alex Pastoor begint na de winterstop als de nieuwe hoofdtrainer.

Blamage

"Er is wel wat meer energie in de ploeg", erkent Verbeek, die zijn oude club nog wel heeft zien spelen. "Maar het is een repeterend verhaal: ze kunnen 'm winnen, ze kunnen 'm verliezen. Tot nu toe zijn ze nog niet aan de betere hand. Dat is jammer."

Pro Shots
Almere City-trainer Gertjan Verbeek met aanwijzingen voor zijn ploeg

Onder Verbeek waren de prestaties van Almere City, een club met ambitie, ondermaats. Dat vond hij zelf ook. "Het was duidelijk dat we niet op koers lagen. De laatste wedstrijd onder mijn leiding was een blamage. En daar moet ik mezelf verantwoordelijk voor stellen."

Er volgden gesprekken om de vinger op de zere plek, of plekken misschien wel, te leggen. "Je gaat dan kijken in hoeverre je nog met elkaar op één lijn zit om het schip weer op koers te krijgen. Maar daar dachten de directie en ik toch anders over. En als je niet overeen kan komen hoe de boel vlot te trekken is, dan moet je ermee ophouden."

Ontslagen is hij niet, benadrukt de 59-jarige Deventenaar. "Ik ben op non-actief gesteld. Officieel ben ik niet ontslagen, maar zo wordt het wel gezien. En ik ben niet de eerste trainer die ontslagen is in Almere de afgelopen vijf jaar. Dus er is toch iets wat niet klopt. Maar goed, ik heb er dit keer een aandeel in gehad en dan weet je dat je als trainer aan de beurt bent."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl