Een reeks mariabeelden ANP / NOS

Het was een belangrijke week in het MH17-proces: het Openbaar Ministerie eiste een levenslange gevangenisstraf tegen de vier verdachten. In de podcast Het Beste uit het Oog vertelt universitair docent internationaal strafrecht Marieke de Hoon (Universiteit van Amsterdam) op welk bewijs het OM zich baseert.

Verder hoor je het verhaal van Ryan Ramharak, die bij de rechter voor elkaar kreeg dat non-binaire personen geen deskundige meer hoeven in te schakelen om een X in het paspoort te krijgen. Ook hoor je een afscheidsinterview met Sander van Roekel, de rechterhand met topscheidsrechter Björn Kuipers, wie de belangrijkste vrouwen in het leven van Jezus waren en een lockdowngedicht van Ingmar Heytze.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: Elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

STER reclame