1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Wekdienst 18/12: Spoedoverleg na OMT-advies lockdown • Glazen Huis van start

Goedemorgen! Het demissionaire kabinet houdt een spoedoverleg naar aanleiding van het OMT-advies om een strenge lockdown in te stellen vanwege de omikronvariant. En het Glazen Huis is na vier jaar weer terug tijdens NPO 3FM Serious Request.

Eerst het weer: het is vandaag opnieuw een grijze dag met een middagtemperatuur van zo'n 9 graden. Hierbij staat een zwakke tot matige noordenwind.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het demissionaire kabinet houdt een spoedoverleg naar aanleiding van het OMT-advies om een harde lockdown in te stellen en bijna alles te sluiten, behalve essentiële winkels.
  • Het Glazen Huis is na vier jaar weer terug tijdens NPO 3FM Serious Request. De dj's wonen een week in de glazen studio in Amersfoort om geld op te halen voor het Wereld Natuur Fonds.
  • In de eredivisie staan vijf wedstrijden op de rol. FC Utrecht speelt tegen Fortuna Sittard, Sparta ontvangt Vitesse en AZ speelt thuis tegen Willem II. Verder staan Heracles Almelo-FC Groningen en PEC Zwolle-FC Twente op het programma. Alles is te volgen op NOS.nl. Ook vindt de loting voor de achtste finales van de KNVB-beker plaats. Die worden gespeeld op 18, 19 en 20 januari.

Wat heb je gemist?

Het demissionaire kabinet kondigt waarschijnlijk vandaag al nieuwe coronamaatregelen aan. De maatregelen van de afgelopen weken hebben effect, maar de omikronvariant is ook in Nederland aan een opmars begonnen. Het Outbreak Management Team adviseerde het kabinet om een strenge lockdown in te stellen. Alleen essentiële winkels zoals supermarkten zouden dan open kunnen blijven. De meest betrokken kabinetsleden komen aan het begin van de middag in spoedzitting bijeen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

274 dagen duurde de formatie. Herman van der Zandt en Xander van der Wulp lopen in het Rondje Binnenhof na hoe de laatste dagen verliepen. En die waren niet saai: met speurtochten door Den Haag, en het akkoord moest binnen een kwartiertje worden doorgespit.

Zo kwam de langste formatie ooit tot een eind | Rondje Binnenhof 32

Fijne zaterdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl