Provicom
NOS NieuwsAangepast

Politie lost schoten na woningoverval Ridderkerk, 4 mensen aangehouden

De politie heeft in het Zeeuwse Tholen na een achtervolging vier verdachten van een woningoverval aangehouden. Daarbij hebben enkele agenten waarschuwingsschoten gelost. Daarbij raakte niemand gewond. Waarom die schoten nodig waren, kon een politiewoordvoerder nog niet zeggen.

De vier mannen drongen volgens de woordvoerder rond 21.30 uur een woning aan de Gouwestraat in Ridderkerk binnen, waar op dat moment drie mensen aanwezig waren. Zij werden bedreigd met een vuurwapen en moesten onder meer hun autosleutels afstaan. De bewoners raakten bij de overval niet gewond.

De verdachten vluchtten vervolgens met de gestolen auto over de snelwegen A29 en A4, al snel achtervolgd door de gewaarschuwde politie. De auto werd rond 23.30 klemgereden in Tholen, waarna één verdachte direct kon worden aangehouden.

De andere mannen werden na een zoektocht gearresteerd. Bij de arrestaties raakte één agent gewond aan zijn knie, maar een bezoek aan het ziekenhuis bleek niet nodig.

Later in de nacht losten agenten van het Rotterdamse korps ook schoten bij een achtervolging in het havengebied van de stad, meldt de politie op Twitter. Een automobilist die wegvluchtte bij een politiecontrole, kwam in botsing met een politieauto.

Daarbij gingen de airbags van de politieauto af, maar raakte niemand gewond. Tijdens de achtervolging losten de agenten ook twee waarschuwingsschoten, waarbij geen gewonden vielen.

De verdachte kon uiteindelijk op de Reeweg worden aangehouden, bij de Waalhaven. Waarom de man op de vlucht sloeg, is nog niet duidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl