EPA

Op het Australische eiland Tasmanië zijn vijf kinderen om het leven gekomen in een springkasteel. Het opblaasbare speeltoestel werd door sterke wind de lucht in getild, waarbij de kinderen van tien meter hoogte uit het springkussen vielen.

Twee jongens en twee meisjes kwamen ter plekke om het leven. Later overleed nog een kind in het ziekenhuis. Onduidelijk is nog of het om een jongen of een meisje gaat.

In totaal liggen nu nog vier kinderen in het ziekenhuis, waarvan drie in kritieke toestand. Verdere details over de slachtoffers zijn niet bekendgemaakt, maar waarschijnlijk waren ze 10 of 11 jaar oud.

School gesloten

Het opblaasbare springkasteel stond bij een basisschool in de plaats Devonport aan de noordkust van het eiland, om de laatste schooldag van de kinderen op de school te vieren. "In plaats van hun laatste schooldag te vieren, rouwen we allemaal om hun dood", zei de Australische politie in een verklaring.

Op beelden is te zien dat restanten van het luchtkasteel in een boom hangen en dat hulpverleners troost zoeken bij elkaar. De basisschool sloot na het ongeluk voor de rest van de dag.

Bekijk hier de hele verklaring van de politie:

De politiek leider van Tasmanië, een eiland ten zuidoosten van het vasteland Australië, heeft een onderzoek beloofd naar hoe het ongeluk precies is ontstaan. Hij zegt niet te kunnen bevatten dat "deze schokkende tragedie" kon plaatsvinden.

De Australische premier Morrison heeft ook met afschuw op het ongeval gereageerd. Hij noemt het verbijsterend en hartverscheurend. "Een leuke dag voor jonge kinderen en hun familie is in een verschrikkelijke tragedie geëindigd."

STER reclame