NOS Nieuws Buitenland Aangepast

Strauss-Kahn blijft voorlopig vast

IMF-topman Dominique Strauss-Kahn blijft voorlopig in de cel. Een rechter in New York heeft een verzoek om hem vrij te laten op borgtocht afgewezen.

Er zou forensisch bewijs in de zaak zijn en ook zegt de rechter dat er kans is dat de topman vlucht. Strauss-Kahn werd op vliegveld JFK gearresteerd in een vliegtuig dat op weg was naar Frankrijk.

De Fransman wordt verdacht van poging tot verkrachting. Gisteren werd hij in New York aangehouden. In een hotel zou hij geprobeerd hebben een kamermeisje aan te randen. Hij ontkent alles.

Miljoen

Strauss-Kahns advocaat had een miljoen dollar (700.000 euro) als borgsom voorgesteld. Zijn cliënt zou in dat geval New York niet verlaten, maar de rechter achtte het vluchtgevaar te groot.

De volgende zitting is aanstaande vrijdag. De rechter hield de mogelijkheid open dat de IMF-chef dan wel op borgtocht kan vrijkomen.

Als Strauss-Kahn veroordeeld wordt, kan hij 25 jaar gevangenisstraf krijgen. De Fransman wordt bijgestaan door topadvocaat Ben Brafman, die ook zanger Michael Jackson bijstond.

STER reclame