President Biden (midden) in Mayfield
NOS Nieuws

Biden bezoekt door tornado's getroffen staat Kentucky en prijst lokale gemeenschap

De Amerikaanse president Biden heeft een bezoek gebracht aan de door tornado's getroffen staat Kentucky. In het stadje Mayfield, waar veel gebouwen volledig zijn verwoest door het natuurgeweld, zei hij tegen lokale bestuurders niet eerder zoveel schade door een tornado te hebben gezien.

Vrijdag en zaterdag kwamen zeker 88 mensen om toen meer dan dertig tornado's door zeven verschillende staten raasden. In Kentucky vielen 74 dodelijke slachtoffers. Autoriteiten denken dat het dodental nog zal oplopen.

Biden maakte een rondvlucht boven het rampgebied om de schade te bekijken. Duizenden mensen in het rampgebied zijn hun huis kwijt of zitten nog altijd zonder stroom.

Partijkleuren

De president benadrukte volgens CNN dat de landelijke overheid klaarstaat voor hulp en hij prees de mentaliteit van de bevolking. "De mensen kwamen uit het niets om als gemeenschap te helpen, en dat is hoe het hoort te zijn".

"Er zijn geen rode tornado's of blauwe tornado's", merkte hij op, daarmee doelend op de partijkleuren van de Democraten en Republikeinen. Mayfield en de directe omgeving stemmen overwegend Republikeins; in het stadje werd door kleine groepjes mensen gedemonstreerd tegen de komst van de Democratische president.

Zo zag de schade eruit afgelopen weekend:

Dronebeeld uit Kentucky, dit stadje is weggevaagd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl